10 dolog, amit nem tudtál a magnéziumról…

Érdekes tények a magnéziumról!

  1. A magnézium az emberi szervezetben több mint 300 biokémiai reakcióhoz szükséges, esszenciális ásványi anyag.
  2. Minden zöld növényben, a klorofill molekula középpontjában van egy magnéziumion. Ezért az olyan zöldleveles zöldségek, mint a spenót és a kelkáposzta, megfelelő forrásai ennek a nélkülözhetetlen ásványi anyagnak.
  3. Az emberi test 4-6 teáskanálnyi magnéziumot tartalmaz; ennek 50-60 %-a csontjainkban és fogainkban található. Egy egészséges szív sejtjei körülbelül tízszer annyi magnéziumot tartalmaznak, mint amennyi a vérünkben található.
  4. Sok gyógyszer befolyásolhatja a magnézium felszívódását, valamint szervezetben való megtartását, ilyenek például a kemoterápiás kezelések, az allergia és asztma elleni készítmények, valamint néhány antibiotikum és vizelethajtó gyógyszer.
  5. A bolygónk teljes tömegének majdnem 13%-a magnéziumból áll. Ez azt jelenti, hogy ebből a mennyiségből előállíthatnánk egy Mars tömegű bolygót és még mindig elég magnézium maradna ahhoz, hogy három Hold tömegű bolygót készítsünk. Ejha!
  6. A magnézium a kilencedik leggyakoribb elem az univerzumban, és a nyolcadik leggyakoribb elem a földkéregben.
  7. A magnéziumot először a görög Magnesia város közelében fedezték fel. Az ókorban természetes gyógymódként használták Epsom-só/ keserűsó formájában, valamint hashajtóként.
  8. Magnézium nélkül a szervezet nem tud energiát termelni, az izmok nem tudnak összehúzódni és elernyedni, valamint számos létfontosságú hormon sem termelődik. A magnézium az alvással is szorosan összefügg: ha a magnézium szintje túl alacsony, alvászavarok léphetnek fel.
  9. A magnézium forráspontja 650 °C, olvadáspontja pedig 1090 °C.
  10. A magnézium felszívódását segíthetik az olyan összetevők mint például a BioPerine.
Walmark AKTÍV termékek

Walmark AKTÍV